Skip to main content
Rødkløver

URTER OG DROGER

Rødkløver

Naturlig rig på næring

Rødkløver (Trifolium pratense) er en plante, der ikke kun er smuk med sine lyserøde blomster, den har også en imponerende række positive effekter på sundhedsmæssige udfordringer. Eksempelvis er rødkløver kendt for at have stoffer, der i nogen grad ligner kvindelige kønshormoner, og kan derfor hjælpe med at lindre symptomer forbundet med hormonelle ubalancer som fx mange kvinder oplever i overgangsalderen.

Rødkløver kosttilskud sundhed overgangsalder Sandvig Pharma
Rødkløver kosttilskud sundhed overgangsalder Sandvig Pharma
Rødkløver kosttilskud sundhed overgangsalder Sandvig Pharma
Rødkløver kosttilskud sundhed overgangsalder Sandvig Pharma

Rødkløver er godt for sundheden

Hormonbalance: Rødkløver er kendt for sine fytoøstrogener (isoflavoner), der kan hjælpe med at regulere hormonbalancen. Dette kan være særligt gavnligt for kvinder, der oplever gener under overgangsalderen.

Rødkløver ekstrakt udvindes ved at knuse de tørrede blomster fra urten, hvorved en koncentreret mængde af den aktive del af urten – isoflavonoider (planteøstrogener) – kan udledes.

Planteøstrogener minder om kroppens egne østrogener og kan binde sig til kroppens østrogenreceptorer. Rødkløver ekstraktets indhold af planteøstrogener er derfor ideelt til fx kvinder i overgangsalderen. 

Hjerte-kar-sundhed: Forskning antyder, at rødkløver kan bidrage til at sænke LDL kolesterol og forbedre hjerte-kar-sundheden.

Antioxidante egenskaber: Rødkløver indeholder antioxidanter, der hjælper med at beskytte celler mod skader forårsaget af frie radikaler. Dette kan potentielt reducere risikoen for kroniske sygdomme.

Antiinflammatoriske egenskaber: De antiinflammatoriske forbindelser i rødkløver kan hjælpe med at lindre betændelse i kroppen og reducere risikoen for inflammatoriske lidelser.

Rødkløver og kosttilskud

Protein: Rødkløver indeholder en betydelig mængde protein, hvilket gør det til en værdifuld kilde for vegetarer og veganere.

Fiber: Rødkløver hjælper med at støtte fordøjelsessystemet og opretholde en sund tarmfunktion.

Vitaminer: Rødkløver er en kilde til flere vitaminer, herunder vitamin A, vitamin C, vitamin K og B-vitaminer (især B1, B2, B3 og B6).

Mineraler: Rødkløver indeholder vigtige mineraler som calcium, magnesium, kalium, fosfor og jern.

Fytoøstrogener: Disse plantebaserede forbindelser kan efterligne virkningen af ​​østrogener i kroppen og bidrage til hormonel balance.

I kosttilskud anvendes ofte blomsterne af rødkløver. Blomsterne er rige på bioaktive forbindelser, herunder isoflavoner, som har været genstand for interesse på grund af deres potentielle sundhedsmæssige fordele. Rødkløverisoflavoner – især formen kaldet genistein og daidzein – ligner kemisk struktur østrogen, hvilket gør dem til fytoøstrogener.

FAKTA

Dansk navn:
Rødkløver

Latinsk navn:
Trifolium pratense

Familie:
Fabaceae

Droge:
Blomst, blade

Hos Sandvig Pharma kan du købe kosttilskud, der indeholder Rødkløver – og mange andre kosttilskud målrettet dig, der vil have det bedste fra naturen.