Skip to main content
Granatæble

URTER OG DROGER

Artiskok

Godt for blodtryk, blodsukker og kolesterol

Artiskokken er ikke blot en delikat grøntsag i kulinariske retter, men også en værdifuld kilde til sundhed og næring. Den har været anerkendt for sine medicinske egenskaber i århundreder. Ud over sine smagsmæssige kvaliteter har artiskokken en række potentielle sundhedsfremmende egenskaber, herunder indvirkning på blodtryk, blodsukker og kolesterol, og understøtter leverens rensefunktion. Det høje fiberindhold giver mæthedsfornemmelse og bidrager til at understøtte vægttab. 

Artiskok er godt for sundheden

Sandvig Pharma bruger artiskok i flere af vores kosttilskud, da den har rigtig mange sundhedsmæssige egenskaber. 

Fordøjelsen:
Artiskok har et højt fiberindhold, der hjælper med at fremme en sund fordøjelse og kan lindre symptomer på fordøjelsesproblemer som oppustethed og luft i maven. Fibre spiller en afgørende rolle i at støtte sund fordøjelse ved at fremme regelmæssig tarmbevægelse. 

Hjertesundhed: Artiskok er rig på antioxidanter, vitaminer og mineraler, der bidrager til at sænke blodtrykket, reducere kolesterolniveauer og styrke hjertets sundhed. Fiber og antioxidanter i artiskokker kan hjælpe med at regulere blodsukkerniveauer og reducere risikoen for type 2-diabetes.

Afgifter leveren: Artiskokblade indeholder forbindelser, der kan støtte leverens sundhed og fremme afgiftning.

Vægtkontrol: Artiskok har et højt fiberindhold, der giver en følelse af mæthed, hvilket kan hjælpe med vægttab og vægtvedligeholdelse.

Artikskok i kosttilskud

Fiberrig: En af de vigtigste egenskaber ved artiskokken er dens høje indhold af kostfibre. De kan bidrage til at øge mæthedsfornemmelsen, hvilket kan være gavnligt for dem, der arbejder på vægtkontrol eller vægttab.

Vitamin C – immunsystemets beskytter: Artiskokker er en rig kilde til vitamin C – en antioxidant, der spiller en rolle i at styrke immunsystemet. Antioxidanter som vitamin C hjælper med at bekæmpe frie radikaler i kroppen, der potentielt kan forårsage celleskader. Derudover indgår vitamin C også for dannelsen af kollagen, hvilket bidrager til hudens sundhed og fasthed.

Folat for celledeling og graviditet: Folat – eller vitamin B9 – er et andet vigtigt næringsstof, der findes i artiskokker. Folat spiller en rolle i celledeling og vækst, hvilket gør det vigtigt under perioder med hurtig cellefordeling, fx under graviditet. Gravide kvinder anbefales ofte at opretholde et passende folatindtag for at støtte fostrets udvikling.

Anvendelse og kosttilskud

Den del af artiskokken, der primært bruges til kosttilskud, er bladene. Ekstrakter fra artiskokblade – især standardiserede ekstrakter – anvendes ofte som kosttilskud på grund af deres indhold af gavnlige forbindelser som cynarin og flavonoider. Cynarin anses for at have gavnlige virkninger på leveren og galdeblæren og kan bidrage til fordøjelsessundheden.

Sandvig Pharma bruger artiskok i flere af vores kosttilskud, da den er en af de planter, der virkelig kan gøre noget for din sundhed.

FAKTA

Dansk navn:
Artiskok

Latinsk navn:
Cynara scolymus

Familie:
Asteraceae

Droge:
Blade

Hos Sandvig Pharma kan du købe kosttilskud, der indeholder Artiskok – og mange andre kosttilskud målrettet dig, der vil have det bedste fra naturen.