Skip to main content
Vitex (munkekirsebær)

URTER OG DROGER

Vitex

Hormonel balance

Vitex – også kendt som Chaste Tree eller Monk’s Pepper – er en plante, der har været anvendt i traditionel medicin i århundreder. Den tilhører familien Lamiaceae og har ry for at understøtte hormonel balance – især i forbindelse med kvindelige reproduktive sundhedsudfordringer.

Vitex
Vitex
Vitex
Vitex

Naturlig støtte til kvindelig sundhed

Vitex udfolder sine naturlige kræfter som en værdifuld støtte til hormonel balance og kvindelig reproduktiv sundhed, og dets sundhedsmæssige fordele strækker sig langt ud over dets botaniske rødder:

Hormonal balance

 • Regulering af menstruationscyklus: Vitex anses for at være en naturlig hjælp til regulering af menstruationscyklussen ved at påvirke hormonbalancen – især prolaktinniveauer.

Kvindelig reproduktiv sundhed

 • Lindring af PMS-symptomer: Mange kvinder rapporterer lettelse af PMS-symptomer (præmenstruel syndrom) som humørsvingninger, brystømhed og irritabilitet.
 • Støtte ved uregelmæssig menstruation: Vitex har vist sig at hjælpe kvinder med uregelmæssig menstruation og anovulation.

  Vitex og kosttilskud

  Næringsindhold af vitex: Selvom Vitex ikke er kendt for at indeholde høje niveauer af vitaminer og mineraler, er dets virkninger primært knyttet til de bioaktive forbindelser, der understøtter hormonel balance.

  Aktive forbindelser

  • Flavonoider og alkaloider: Disse planteforbindelser menes at bidrage til Vitex’ evne til at påvirke hormonbalancen positivt.

  Brugte dele

  • Bær og blomster: Det er primært bær og blomster fra Vitex-træet, der anvendes til fremstilling af kosttilskud.

  FAKTA

  Dansk navn:
  Munkekirsebær og kyskhedstræ

  Latinsk navn:
  Vitex agnus-castus

  Familie:
  Lamiaceae

  Droge:
  Bær og blomster

  Hos Sandvig Pharma kan du købe kosttilskud, der indeholder Vitex – og mange andre kosttilskud målrettet dig, der vil have det bedste fra naturen.

  REFERTILE (W) Kosttilskud, der bidrager til frugtbarhed og reproduktion til kvinder.

  REFERTILE FEMALE: Multivitamin som bidrager til normal frugtbarhed og reproduktion