Skip to main content
Mangan

MINERALER

Mangan

Antioxidante fordele

Mangan er afgørende for antioxidantforsvaret og knoglestyrken. Ved at støtte disse vitale funktioner bidrager mangan til kroppens overordnede sundhed og velvære. Mangan bidrager til det normale energistofskifte.

Støtter energi, knogler og antioxidantforsvar

Mangan (sporstof) spiller en afgørende rolle i flere biologiske processer i kroppen. Selvom det kræves i mindre mængder, er mangan afgørende for sundhed og velvære, idet det understøtter antioxidantforsvar og knoglestyrke.

Mangan og antioxidanter: Mangan fungerer som en nøglekomponent i flere antioxidante enzymer, herunder superoxiddismutase (SOD). Disse enzymer beskytter celler mod skadelige virkninger af frie radikaler, som er ustabile molekyler, der kan bidrage til celleskader og aldring.

Mangan og knoglestyrke: Mangan spiller en rolle i dannelsen og vedligeholdelsen af knogler. Det er involveret i knoglematrixens dannelse og understøtter mineraliseringen af knogler, hvilket er afgørende for at opretholde knoglestyrke og forebygge knogleskørhed.

Mangan er godt for

Antioxidantbeskyttelse: Mangan støtter kroppens forsvar mod oxidativt stress og frie radikaler.

Knoglestyrke: Mangan bidrager til dannelsen af knoglevæv og understøtter mineraliseringen af knogler.

Energifrigivelse: Mangan deltager i metabolismen af makronæringsstoffer og understøtter energiproduktionen.

Mangan og kosttilskud

Fødevarer som fuldkorn, nødder, frø, bladgrøntsager og te indeholder naturligt mangan. Kosttilskud kan også være en kilde til mangan – især for dem, der har brug for at sikre tilstrækkelige niveauer. Mangan fås som kosttilskud i form af tabletter eller kapsler.

Manganmangel er sjælden, men det kan føre til nedsat knoglevækst, forringet knoglemineralisering og problemer med lipidmetabolismen.

FAKTA

Mineraler (naturligt forekommende uorganiske forbindelser i jord og fødevarer) er essentielle byggesten for kroppens normale funktion. De spiller afgørende roller i biologiske processer og er nødvendige for sund vækst, reproduktion, immunsystem og energimetabolisme. En afbalanceret kost sikrer tilstrækkelige mængder mineraler og støtter overordnet sundhed.

Hos Sandvig Pharma kan du købe kosttilskud, der indeholder Mangan – og mange andre kosttilskud målrettet dig, der vil have det bedste fra naturen.

REFERTILE (W) Kosttilskud, der bidrager til frugtbarhed og reproduktion til kvinder.

REFERTILE FEMALE: Multivitamin som bidrager til normal frugtbarhed og reproduktion

REFERTILE (M) Kosttilskud, der bidrager til frugtbarhed og reproduktion til mænd.

REFERTILE MALE: Multivitamin som bidrager til normal frugtbarhed og reproduktion